Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Bouwvergunning zonnepanelen plaatsen

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen? Dit is een veelgestelde vraag bij mensen die overwegen zelf hun groene elektriciteit op te wekken. Ontdek hier meer over zonnepanelen en hun vergunningsplicht.

TIP: een zonnepanelen installateur kan je uitgebreid informeren over de regelgeving en adviseren op maat van jouw specifieke situatie. Ontvang vrijblijvend advies en offertes.

 

Bouwvergunning zonnepanelen nodig?

zonnepanelen bouwvergunning

Voor fotovoltaïsche zonnepanelen moet je in de meeste situaties geen bouwvergunning aanvragen. Een vergunning is wel nodig, indien…

  • de installatie hoger dan 1 meter boven de dakrand uitkomt op een plat dak.
  • de zonnepanelen niet geïntegreerd worden in het hellende dakvlak (bv. als ze ver boven de feitelijke dakbedekking uitstijgen).
  • je woning tot beschermd of historisch erfgoed behoort.

TIP: wil je zonnepanelen plaatsen? Informeer op voorhand altijd bij je gemeente. Bepaalde steden hanteren hun eigen regels waardoor je toch een vergunning moet aanvragen. Ook je zonnepanelen installateur kan je er verder over informeren.

 

Laat je adviseren door een gespecialiseerd installateur

Er komt best wel wat werk kijken bij de montage van zonnepanelen. Een vakman moet je installatie namelijk aanpassen o.b.v. je jaarlijks verbruik, de grootte van je huishouden, de dakhelling en -oriëntatie, de hoeveelheid schaduwval,… bovendien moet een zonnepanelen installatie nadien verplicht gekeurd en gemeld worden bij je netbeheerder.

Vrijblijvend offertes vergelijken? Via het onderstaande offerteformulier ontvang je gratis en vrijblijvend offertes op maat van jouw project:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs