Zonnepanelenonline.be
banner image

Bouwvergunning zonnepanelen plaatsen

Een veelgestelde vraag bij het plaatsen van zonnepanelen is of je hiervoor een bouwvergunning nodig hebt. In dit artikel kom je meer te weten over de regelgeving rond vergunningen voor zonnepanelen.

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van zonnepanelen? Op de offertepagina kan je terecht voor prijsvoorstellen op maat van jouw project. Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Bouwvergunning zonnepanelen nodig?

Voor fotovoltaïsche zonnepanelen zal je geen bouwvergunning moeten aanvragen. U zal wel een toestemming moeten aanvragen bij je netbeheerder. Dat moet als je van plan bent om je zonnepaneel aan te sluiten op het net. Sommige gemeentes of steden hebben speciale regels dat zegt dat ze toch een bouwvergunning willen hebben voor zonnepanelen.

Daarom raden wij u aan om eens te informeren in het gemeente huis van je dorp. Zij zullen je perfect kunnen uitleggen wat u moet doen. Meer dan 20% van je dak bedekken met zonnepanelen is een extra factor die een grote rol kan spelen voor het wel of niet aanvragen van een bouwvergunning. Bij een normale procedure zal u in het gemeente huis een formulier moeten invullen waar u enkele afbeeldingen/foto’s van u PV systeem moet aan toe voegen. Bovendien vindt u hier een overzicht van bedrijven die zonnepanelen installeren.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs