Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Zonnecellen

Een zonnepaneel bestaat uit heel wat onderdelen. De zonnecellen vormen een van de belangrijkste onderdelen van zo’n paneel. Je komt er hier meer over te weten.

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van zonnepanelen? Via de offerteservice kan je gratis en zonder aankoopverplichting offertes aanvragen bij professionals. Klik hier voor meer informatie.

 

Wat zijn zonnecellen?

Er zijn heel wat zonnecellen nodig om een echt zonnepaneel te vormen. Moesten er geen zonnecellen in een paneel zitten, dan heb je de kans dat je zonnepaneel helemaal niet meer goed zal functioneren. Door een zeer dun positief geladen plaatje en een zeer dun negatief geladen plaatje worden de zonnecellen gevormd. Deze plaatjes ontstaan vooral uit deeltjes silicium. Dit is een zeer gevoelige stof die zeer makkelijk kan geleiden. De zonnestralen zullen ervoor zorgen dat de elektrische stroom zichzelf zal voortbewegen.

Het rendement van een zonnepaneel zit hem in de silicium. Dit kan dus worden verhoogd door een andere vorm van silicium te gebruiken. Er zijn een drietal silicium soorten waar een zonnepaneel gebruik van kan maken. Monokristallijn is het bekendste bij zonnecellen omdat deze vorm het hoogste rendement heeft en dat is natuurlijk iets wat een zonnepaneel hard nodig heeft. Als je echt de keuze hebt om te kiezen, dan moet je zeker voor monokristallijn kiezen. Hier zal je het meeste profijt uit halen. Je kan deze stof makkelijk herkennen aan de typisch grijze kleur.

Aantal zonnecellen berekenen

Met een simpele formule is het makkelijk om te berekenen hoeveel panelen en zonnecellen je nodig hebt om je woning te voorzien van voldoende elektrische energie. Één vierkante meter heeft minstens 100 KWK nodig op jaarbasis. Een gezin met twee kinderen heeft 3600 tot 4200 kWh nodig voor hun huis te voorzien van elektriciteit. Onze website is op zoek naar ontwikkelaars die een systeem willen maken voor onze site die het berekenen van het aantal zonnecellen kan vermakkelijken, als je over de juiste kennis beschikt om zo een programma te kunnen ontwikkelen, dan kan je ons een bericht sturen met je naam en email adres in. Zo wordt het makkelijk voor onze bezoekers om het aantal zonnecellen te berekenen

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs