Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Invloed van zonnepanelen op EPC-waarde

De EPC-waarde is een waarde die weergeeft hoe energiezuinig je woning is. Bij de verkoop van een huis ben je verplicht om een EPC-certificaat voor te leggen. Door de aankoop van zonnepanelen kan je deze waarde positief beïnvloeden. De kostprijs van een EPC attest vind je op EPCwaarde.be.

 

Het belang van EPC-waarde

EPC staat voor Energie Prestatie Certificaat. Dit document is verplicht voor te leggen bij de verkoop van een huis. Het is een informatief document waarin de EPC-waarde (of de mate waarin het huis energiezuinig is) vermeld wordt. Alhoewel je niet verplicht bent om een bepaalde waarde te behalen, kan dit wel een belangrijk verkoopsargument zijn. Daarnaast zal het in de toekomst steeds belangrijker worden om zo zuinig mogelijk om te springen met energie.

 

Energiezuinigheid van zonnepanelen

Zonnepanelen gebruiken de rechtstreekse warmte van de zon om energie op te wekken. Door gebruik te maken van zonnepanelen bespaar je natuurlijk op je energiefactuur. Dankzij het hoge rendement van zonnepanelen kan je je hele huis voorzien van elektriciteit, gegenereerd door de zon. Door de aanschaf van zonnepanelen kan je de EPC-waarde beïnvloeden. Gemiddeld genomen kan je stellen dat elk zonnepaneel wel een invloed heeft op de energiezuinigheid van je woning.

 

invloed van zonnepanelen EPC

 

Reële invloed op EPC-waarde verschilt onderling

De manier waarop zonnepanelen de energiezuinigheid van je woning (of EPC-waarde) zullen beïnvloeden, is afhankelijk van een aantal factoren. Het soort panelen speelt een rol, alsook de oppervlakte van de woning.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs