Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Voordelen en nadelen van zonnepanelen

Als je overweegt zonnepanelen aan te schaffen, dan moet je vanzelfsprekend eens de voor- en nadelen van deze investering afwegen. Op die manier kan je een goede beslissing nemen.

 

Voordelen zonnepanelen

Één van de leuke voordelen is dat zonnepanelen speciaal gemaakt zijn voor de natuur. Ze vervuilen helemaal niks. Je hebt ook nauwelijks onderhoud aan de zonnepanelen. Helemaal niks is veel gezegd, maar in ieder geval minder dan bij de gewone elektriciteit. Je zal altijd beschikken over voldoende energie, omdat de meeste energie zal worden opgeslagen in de batterijen van het FV systeem. Ook is het vermogen van de zonnepanelen heel hoog. Dankzij het hoge rendement is het mogelijk om meerdere apparaten aan het net te koppelen. Denk maar aan een computer, telefoon en koelkast.

Voor de plaatsing moet je je helemaal niks aan trekken. Dat wordt gedaan door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van zonnepanelen bij particulieren. Aan deze bedrijven kan je al je vragen stellen moest je nog iets niet goed weten. De installatie zelf is niet zo duur en zal snel voorbij zijn. Natuurlijk het bekendste voordeel is dat je energiefactuur grondig zal dalen waardoor je op ongeveer 10 jaar tijd je geld terugverdiend hebt van je zonnepanelen.

Wil je zonnepanelen laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf? Op de offertepagina van zonnepanelenonline.be kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij verschillende installateurs. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Nadelen zonnepanelen

Alle toestellen hebben enkele nadelen, zelfs zonnepanelen hebben nadelen. Voor zonnepanelen aan te kopen zal je redelijk veel geld moeten neerleggen. Zo een zonne-energiesysteem kan heel wat kosten. De PV systemen die rechtstreeks gekoppeld zijn aan het net, zijn het duurste om aan te schaffen.

Wat ook een nadeel kan zijn is dat je moet beschikken over veel zonnepanelen en zonnecellen om een kleine ruimte te voorzien van energie. Dat wil zeggen dat je een grote oppervlakte nodig hebt om je zonnepanelen op te plaatsen om een hele woning te voorzien van energie. Zoals je al weet is de perfecte plaats het dak.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs