Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Zonnepaneel werking

Zonnepanelen zijn een ecologische manier om energie op te wekken. Hoe de werking van een zonnepaneel precies in elkaar zit, ontdek je in dit artikel. Prijzen aanvragen voor de plaatsing van zonnepanelen kan op deze pagina.

 

Zonnecellen

Een zonnepaneel heeft theoretisch gezien een verkeerde naam gekregen omdat deze panelen niet altijd zon nodig hebben. De panelen zullen ook energie produceren als het slecht weer is of bewolkt is. Natuurlijk zullen de zonnepanelen minder energie leveren op koude dagen met weinig zon. Dit is in België vooral in de maanden december en januari. Een zonnepaneel is opgebouwd in heel wat verschillende zonnecellen. In deze zonnecellen zullen de warme zonnestralen worden omgezet naar bruikbare energie (elektriciteit).

 

Aandachtspunten voor goede werking zonnepanelen

Er zijn enkele belangrijke puntjes waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een zonnepaneel. Één daarvan is de schakeling van de panelen. Een zonnepaneel kan op twee verschillende manieren worden geschakeld. De twee mogelijkheden zijn ofwel serieel ofwel parallel.

Het volgende puntje dat even belangrijk is, is het rendement van een zonnepaneel. Alle zonnepanelen hebben een ander en verschillend rendement. Dit zal natuurlijk ook de prijsklasse bepalen bij de aankoop. De batterij heeft ook een zeer belangrijke rol. Als de batterij vol zit, zal de overtollige energie wegstromen. Daarom raden wij je aan om ook enkele zonnecellen aan te schaffen. Deze kan je laten aansluiten op het net. Dit proces zal er voor zorgen dat de meter van je energie voor een stuk zal worden achteruitgezet.

 

Nut zonnepanelen

Het aanschaffen van deze nieuwe vorm van energie blijft een goede investering. Dat komt omdat de zonnepanelen op ongeveer tien jaar worden terugverdiend. De levensduur van een zonnepaneel is 40 jaar. Zoals je ziet zal je hier veel profijt aan hebben. Niet alleen jij hebt hier profijt aan, maar ook je kinderen en kleinkinderen. Dit komt door de vele CO2 uitstoten die de normale energievormen hebben; daar heeft een zonnepaneel geen last van.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs