Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Zonnepanelen kopen: aandachtspunten & prijzen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en ook vele merken. Wil je zonnepanelen kopen, dan moet je met heel wat zaken rekening houden. Hier vind je enkele aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen.

Online offertes aanvragen voor de installatie van zonnepanelen kan op deze pagina.

 

Welke soort zonnepanelen kopen?

zonnepanelen plaatsen Er zijn ruwweg drie soorten zonnepanelen te onderscheiden:

1) De monokristallijn panelen halen een erg hoog rendement per vierkante meter. Hierdoor zijn ze zeker interessant voor kleinere dakoppervlakken: met een beperkt aantal panelen kan je al een mooi rendement halen.

2) Polykristallijn panelen worden tegenwoordig het vaakst toegepast. Deze zijn iets goedkoper dan de monokristallijn varianten, maar ze halen ook een lager rendement, al verkleint de kloof dankzij verbetering van de technologie.

3) Amorfe zonnepanelen, ook wel dunne film panelen genoemd, zijn buigzaam. Ze halen een redelijk laag rendement, waardoor er een groot dakoppervlak nodig is om een interessant rendement te halen.

 

Terugverdientijd

Zonnepanelen kopen is een flinke investering. Voor je overgaat tot het aankopen van zonnepanelen, bekijk je best hoe lang het zal duren tot je deze investering hebt terugverdiend. Dankzij de verbeterende technologie wordt het rendement steeds hoger en kan je dus je installatie sneller terugverdienen. Je kan uitgaan van een terugverdientijd van ongeveer 10 jaar. Deze termijn is natuurlijk afhankelijk van factoren zoals het type zonnepaneel en de omgevingsomstandigheden.

 

zonnepanelen kopen

 

Zonnepanelen kopen prijs

Wil je zonnepanelen kopen, hou er dan rekening mee dat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Het merk, het type paneel en het vermogen van de installatie zijn maar enkele elementen die de prijs zullen beïnvloeden. Voor een standaard installatie voor een gezin van 4 personen moet je rekenen op ongeveer 18 panelen. De prijs voor de installatie hiervoor, inclusief omvormer en BTW, zal ongeveer 9000 euro zijn. Je kan uiteraard overleggen met de installateur over de materialen en de zonnepaneleninstallatie.

Wil je zonnepanelen kopen en ben je hiervoor op zoek naar een professionele installateur? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij vakmannen. Klik hier voor meer informatie.

 

Nog enkele aandachtspunten bij de aankoop van zonnepanelen

Ga je zonnepanelen kopen, dan wil je natuurlijk dat de installatie zo goed mogelijk rendeert. Hiervoor kan je op enkele zaken letten. De oriëntatie van de panelen is hierbij een eerste belangrijk punt. Je richt de panelen best naar het zuiden om de panelen zo veel mogelijk te laten renderen.

Een tweede punt is de hellingsgraad. Bij schuine daken worden de panelen doorgaans plat tegen het dak gemonteerd. Bij platte daken wordt er gebruik gemaakt van een driehoekige constructie om een ideale hellingsgraad ten opzichte van de zon te verkrijgen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs