Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

FV systemen

Een FV systeem is de motor van je zonnepanelen installatie. Zonder deze FV systemen, heb je ook geen elektriciteit. Dit systeem zorgt ervoor dat je zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Er bestaat een keuze uit twee verschillende toestellen, die je in dit artikel kan ontdekken.

Wil je een zonnepaneleninstallatie laten plaatsen door een professional? Via de offerteservice van zonnepanelenonline.be kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij vakmannen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Autonoom systeem

Een autonoom FV systeem. Dit is een systeem dat je niet moet koppelen aan het net. Dit systeem moet je handmatig verbinden aan het toestel waar je energie voor nodig hebt. De overbodige energie zal worden opgeslagen in de batterij van het systeem. Zodat je later de overtollige energie kan gebruiken en er geen energie verloren gaat. Dit systeem wordt onder andere gebruikt bij tuinverlichting. Overdag krijgt het systeem zonnestralen. Deze energie wordt opgeslagen in de batterij van het toestel. En als het donker wordt, gaat de verlichting beginnen branden.

 

FV systemen: netgekoppeld systeem

Een netgekoppeld FV systeem. Dit systeem wordt wel gekoppeld aan het net, in tegenstelling tot de autonome FV systemen. Hierdoor zal de gelijkspanning omgezet worden naar wisselspanning. Door het omzetten van gelijk- naar wisselspanning zal je veel energie over hebben. Deze zullen rechtstreeks worden verzonden naar het net. Het gevolg hiervan is dat de meter van je elektriciteit een beetje zal worden teruggedraaid. Dit zal voorkomen dat er problemen komen in het net. Stel dat je te weinig energie verbruikt, dan zullen de zonnepanelen makkelijk kunnen verwisselen naar de spanning van het net.

Bij het aankopen van deze systemen kan je natuurlijk even aan je verkoper extra uitleg vragen zodat je geen miskoop doet.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonnepanelen plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs