Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelenonline.be
banner image

Zonneboiler installeren: Werking en kosten

Wil je maximaal genieten van zonne-energie, dan kan je naast zonnepanelen ook gebruikmaken van een zonneboiler. Deze zal in tegenstelling tot zonnepanelen, die elektriciteit opwekken, zijn opgewekte zonne-energie omzetten in warm water. Dit warm water kan gebruikt worden voor sanitair water of de verwarmingsketel.

Zonneboiler installatie plat dak

 

Voordelen zonneboilers

Een zonneboiler kan de warme zonnestralen gebruiken om het koude water om te zetten naar warm water. Net als een zonnepaneel wordt een zonneboiler ook op het dak geplaatst van je woning. Dit is mogelijk op zowel hellende als platte daken, dat komt doordat de zonneboiler op heel wat verschillende manieren kan worden geïnstalleerd. De zonneconnector bestaat uit een gevaarlijke vloeistof die door de zonnewarmte zelf warmer zal worden. De temperatuur van deze vloeistof zal worden afgegeven aan de leidingen van een woning. Hierdoor zal het water in de leidingen ook worden opgewarmd. Door een boiler is het mogelijk om tijdens het opvullen van je bad met water, extra warmte uit de zonneboiler te halen. Het enige nadeel is dat je tijdens de winter ook gewoon zal moeten opwarmen omdat de zonneboiler dan te weinig warmte bevat om de leidingen op te warmen. Deze toestellen hebben een prijskaartje van 2000 tot 3000 euro. Natuurlijk kan je gebruik maken van heel wat premies, waardoor je veel goedkoper een zonneboiler kan aanschaffen.

 

Prijs zonneboiler

De prijs van een zonneboiler hangt af van het aantal personen in de woning. Voor een correcte indicatie van de kostprijs kan je een kijkje nemen op de website elektrischeboiler.be in het artikel: Prijs zonneboiler

Prijs zonneboiler

 

 

Werking zonneboiler

Eigenlijk werkt een zonneboiler op een zeer makkelijk manier. Hij bevat enkele panelen. Deze panelen beschikken niet over zonnecellen zoals bij een zonnepaneel. De panelen beschikken eerder over een zwart oppervlak waar een dun laagje vloeistof zal doorlopen. De vloeistof verplaatst zich continu door de kleine buis. Hierdoor zal het water sneller gaan opwarmen. Het grootste voordeel is dat je een lage brandstof kost zal hebben. Ook is een boiler 100% gemaakt zonder C02 uitstoot

 

Conclusie

Heb je een dak dat gericht is naar het zuiden, dan is de installatie van een zonneboiler een slimme keuze! Aarzel niet en vraag nu vrijblijvend jouw prijs op maat aan via onze offerteservice.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Zonneboiler plaatsen? Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs